|
| VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA | |
| | Kirjoittaja | Viesti |
---|
kitiska Sekoboltsi
Viestien lukumäärä : 18701 Join date : 08.02.2009 Ikä : 53 Paikkakunta : helsinki
| Aihe: VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA Helmikuu 13th 2009, 21:40 | |
| IHO ONGELMIA OTETTU OSA JUTTUINA OSA VASTAUKSINA SAMANLAISIIN ONGELMIIN PATIT IHOSSA Uroskoirani (3v) ihossa on muutamia "luufinnejä" (miliumeja), jotka kutiavat jonkin verran. Onko muilla kokemuksia näistä? Itseltäni olisin jo kaivanaut mokoman mollikan pois , mutta koiraan en uskalla kajota. Hoito-ideoita otetaan vastaa, vai annanko vain ajan kulua ja katson miten käy....?!? -Ihmisillä miliumit johtuvat useimmiten ihon kuivuudesta, joten monesti kosteutus auttaa ja ne häipyvät. Miliumit eivät kyllä kutise, kuiva iho tietysti saattaa kutista. Oletko varma, että ovat miliumeja? -En tietenkään voi olla ihan varma, mutta samalta näyttää ja tuntuu, eikä niitä montaa ole. Iho on kyllä nyt hiukan kuiva ja "käsitelty", kyseessä kun on nypittävä rotu ja ilmaantuivat alastrimmauksen jälkeen.
Aloitin Megaderm-kuurin, helokkiöljyä iholle ja kikherne-valkosipulitabuja (vai- mitä-ne nyt-oli) sisäisesti. Mietin Siliceaa, mutta potenssi ja annostus/ hoitoaika vielä mietityttää. Miltäs kuulostaa?? Kaveri on muuten reipas ja pirteä.- -jos siinä on märkää niin Sulfur ja hepar sulfur on varmaan sellaisia mitä kannattaisi kokeilla c tai d 30 potensilla jos vaiva on ns.akuutti eikä krooninen jos krooninen niin sitten matala potenssi ja silicea on myös hyvä ja ota potenssi sen mukaan miten kauan ongelma on ollut matala syötetään esim.2 pilleriä 2vkoa yhtä kyytiä ja korkaa potenssia esim.3krt viikossa 3 pilleriä
KUIVA IHO JA KARVANLÄHTÖ Kohta 3v sakemanninartullani on nyt karvanlähdön yhteydessä iho alkanut hilseilemään todella voimakkaasti. Ongelma-alue on alaselkä. Lisäksi koiruus on alkanut kirputtamaan itseään takajalkojen sisäpuolelta. Punoitusta ei näy. Samaa hilseilyä+kutinaa oli myös viime kesänä, tosin silloin koiran kainalot olivat ihan punaiset raapimisesta. Vaivaa tuntui viime kesänä pahentavan uiminen, joka myös on koiran mielipuuhaa.. Tänä kesänä ei olla käyty kuin pari kertaa vähän pulahtamassa meressä, mutta mietin onkohan se voinut pahentaa tilannetta Muuten tätä hilseilyä ja kutinaa ei ole ollut, se tuntuu ajoittuvan tuohon karvanlähtöön ja mahdollisesti uimiseen. Ruokavaliokaan ei ole tässä muuttunut. Miten karvanlähtö voi aiheuttaa noin kovaa hilseilyä ja miten sitä voisi helpottaa? Voiko uiminen pahentaa sitä ja onko meri- vai järvivesi vaihtoehtona parempi? -Osta koiralle efamolia(tehokas helokkiöljy valmiste)ja voit esim.sumuttaa koiran ihoon laveteli öljyä eli laimennat sen veteen tai jos sinua ei haittaa voit laittaa sitä vaikka manteliöljyn sekaan ja sitä hieroa sinne ihoon saakka(tällöin koiran karva tosin muuttuu vähäksi aikaa tahmean oloiseksi) sitten sille voi otta kukkatippakuurin helpottamaan iho oireita,ja homeopatiassa löytyy apua silicea on yksi mitä voi kokeilla
NUOREN KOIRAN IHO ONGELMA
Eli mikä avuksi, kun omat tiedot ja taidotkaan eivät riitä... Kyseessä on 7kk amerikanakita joka (tuntuu) kutisee lavoista, jaloista ja takapäästä, kirputtaa välillä niin maan peevelisti Pari viikkoa sitten oikeaa reiteen ilmestyi hotspot, jonka onneksi sain nopeasti pysähtymään ja on nyt jo paranemaan päin (koko oli n. 20sentin kolikko). Kohdista joista hän kirputtaa, iho punoittaa mutta ei hilseile, karva näistä kohdista on ohentunut. Etutassussa on pitkulainen kalju alue joka kutisee, muttei punota samoin toisessa takatassussa 5 sentin-kolikon kokoinen karvaton alue. Taustana: kesällä annoin koirillemme Exspot punkki-kuurin ja pentu sain tästä ihoreaktio hännän tyveen -> eläinlääkäri ajoi karvat + lääkekuuri. Em kohta parani hyvin, mutta niistä kohdista jossa infektiota ei ollut niin karva ei ole oikein kunnolla kasvanut?????
Syötän Purinan ProPlania bropulus (ent. large breed) ja höysteenä perus NEUta. Lisäksi saanut lohiöljyä ja nyt Mirra Coatia. Silloin tällöin lisään myös piimää tai raejuustoa. Olen ihan jo epätoivoinen kun en syytä kupsutukseen keksi, ostin jo Nutron (tai sinne päin) lammasriisi kuivamuonapussin korvaamaan Purinaa. Huomasin et Purinassa on vehnää.... Meillä on 1. näyttely viikon päästä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toisella koirallani (seropi) ei tullut mitään oireita punkkiaineesta eikä muutenkaan iho-oireile (syö myös NEUta ja lisänä Masterya) -viikossa on aika mahdotonta tehdä ihmeitä..mut tuo rescue remedy voide on kyllä tosi tehokasta ukon palohaava parani 3vrk. ja se kyllä kaipaisi ihan kunnollista pitkä aikaista hoitoa ku ensin putsattava kroppa vanhoista lääkkeistä ja sit voi aloittaa puhtaalta pöydältä joko homeopaattisilla aineilla,yrteillä tai kukkatipoilla Ja entä jos jättäisit kokonaan nappulat pois ja pelkkä neu olis ruokana?tai sit voit kokeilla neuppia tai vogelia jos tuo neun nauta tekee iholle jotain oireita?
Tässä on ainakin yksi millä voi kroppaa puhdistaa ja tässähän on myös uutteita mitkä auttaa iho ongelmiin itsessäänkin:) Composor 19 - Depulan Complex 50 ml - Elimistön puhdistaminen Koostumus: Isotakiaisuute, nokkosuute, peltokorteuute, peltoemäkkiuute, sarsaparillauute, keto-orvokkiuute. Vakioidut aineosat: Flavonoidit 4,0 mg/ml, saponiinit 8,2 mg/ml, fumariini 0,25 mg/ml. -Pohdin tuossa, että olisiko tuo Exspot laukaissut jotain joka nyt ihon lävitse oireilee??? Paikallisen eläinlääkärin mukaan syy-yhteyttä ei ole Kasvattajan koirilla ja kasvateilla ei kuuleman mukaan ole ollut mitää ongelmia turkin/ihon kanssa. Mietinkin mitä olen mennyt tekemään väärin?? Pentuamme olemme kyllä pitäneet "kuin kukkaa kämmenellä", eli ohjeiden mukaan ruokkineet ja ulkoiluttaneet... -tuo expotti on melkoinen myrkky etten yhtään ihmettele vaikka oliskin laukassu ihottuman ku jos kerran koiralta menee sen myrkyn takia takajalat alta muutamaksi päiväksi eli halvaantuu tai häntä halvaantuu toiselta koiralta niin miksei ihottumakin.
mie en enään noita myrkkyjä omille koirille laita ku olen kuullu ja huomannu että vaikka mitä myrkkyjä koirassa olis silti tulee punkkeja,(näin vielä yksi eläinlääkäri kertoi itse että myrkyt on niskassa mut ei auta)punkit on kehittäneet taitavan uuden kannan ettei nämä vanhat myrkyt enään toimi
SILMÄN YMPÄRYSIHO PUNOTTAA
Tietääkö joku suuntaa-antavasti mikä voi olla syy kun meiän sakemannilla on silmän ympärys iho punaisena..eli se näyttää vähän kuin sillä olis punaista luomiväriä, toisessa silmässä enemmän kuin toisessa. kun tarkemmin katsoo niin ikäänku karvojen välistä pilkistää punertavaa nahkaa..mutta ei mitään rupia kuitenkaan. -putsaa silmä vaikka silmä huuhtella pari päivää, jos siellä on roska, seuraa tilannetta jos ei helpota niin käytä lekurissa jos on tulehtunut -Sikaripunkki aiheuttaa myös vastaavanlaisia oireita. Jos sitä ei hoideta se voi levitä. Eläinlääkäri ottaa rapsuttamalla ihosta, kohtaa missä punoittaa, näytteen. Tulos selviää ihan muutamassa minuutissa ja jos kyse on siitä, niin saat lääkkeet. Jos on sikaripunkki niin ei taida parantua ilman lääkitystä. Seuraile tilannetta ja jos oireet ei ala häipymään niin suosittelen El. lääkärissä käyntiä. Muista pyytää sit se sikaripunkki näyte Tämä, koska omakohtaisesta kokemuksesta, kerran kävi niin ettei El. lääkäri ois tehny mittään testejä, sanoi vaan et iho artynyt annetaan voidetta . Sit sanoin sille lekurille et tahdon näytteen. Aluksi hangoitteli vielä vähän vastaan (urpo) mutta suostui sit koska vaan vaadin. Ja yllätys, yllätys, siellähän oli sikaripunkki. Teki mieli sanoa muutama valittu sana, mutta lähdin vain vähin äänin pois ja totesin itsekseni, ettei tartte ainakaan tuonne mennä enää. Et tämmöinen minulle juolahti mieleen. -http://www.marvistavet.com/assets/images/Blacki_Larabaldivia_localized_demodex.gif
Se on tosi paljon tuon kuvan näköinen...päivänvalossa ei näe eikä hämärässä mitään outoa mut kirkkaassa valossa kylläkin tuon näköinen. Eilen saatiin silmävoidetta ja kokeillaan ruokavalioa..mut sit varmaa se sikaripunkki pitää kans selvittää
HIIVAONGELMAT Vanhalla koirallani taitaa taas pitkästä aikaa jyllätä hiiva. Sitä taitaa olla korvissa, peräaukossa (suolistossa kenties?) ja ehkä ihossakin kauttaaltaan.
Haluaisin kokeilla greipinsiemenöljyä sisäisesti, mutta miten sitä annetaan ja kuinka paljon ja kuinka usein? -Niitä on eri valmisteita mut isolle koiralle voi antaa se aikuisen annoksen mukaan ja alle 30kg koiralle sit puolet siitä ihmisen annoksesta ja ihan natuselle koiralle antaisin puolesta puolet..ku monessa on esim.20-25 tippaa niin isolle voi antaa sen 25 huoletta ja sit esim.10-13 pienemmälle ja pienelle 3-4 tippaa ja annos on yleensä 3krt vrk.mut tosiaan riippuu kenen valmistama uute puollo on. TOINEN JUTTU Löytyisiköhän täältä viisaita neuvoja, kun tuntuu ne olevan omasta varastosta loppu. Koira nakertaa ja nuolee tassujaan ja anturoiden välejä rikki ja korvien rapsuttelu käy jo koirankin hermoille. Lekurikäynneillä hiivaa on todettu kummassakin paikassa ja vaihtelevin lopputuloksin sivelty, ruiskuteltu, pesty ja hierottu koiraan mitä erilaisempia rasvoja ja tippoja. Korvat on varmasti tulehtuneet ja ihan takuulla myös särkevät.
Nyt haluttaisiin siirtyä toiseen lääkekategoriaan ja ollaankin kokeiltu laventeliöljy-tassukylpyä ja korvaputsausta. Koiran on ainakin helpottuneemman oloinen tassukylvyn jälkeen, mutta en tiedä onko pysyvämpää tehoa.
Eli millaisilla keinoilla voisin koittaa helpottaa koirani oloa, että päästäisiin tästä rapsutuskierteestä (ei haittaisi vaikka loppullisesti)? -tuo laventeli on hyvä öljy se rauhoittaa kutinaa ja vähentää myös hiivan muodostusta.Ja jos koiralla on hiivaa paljon tiputa muutama tippa teepuuta sekaan se desinfioi ja tappaa hiivaa. Kehäkukkavoide,remedy voide ovat myös hyviä Anna maitohappobak.tapuja.valkosipulia(hyvä ennaltaehkäisijä myös) Ja lisää löytyy tosiaan tuolla hakusanalla:)
KOLMAS JUTTU Koiralla on korvassa hiivatulehdus ja siihen saatiin eläinlääkäriltä tipat. Lisäksi aloitin maitohappobakteerikuurin koiralle. Miten muuten voisin edesauttaa korvien paranemista ja sitä ettei vaiva uusisi ? Koira ei syö mitään vehnäpitoista ruokaa ja nyt jätän pois kaikki grillimakkarat ja maksalaatikotkin, niitä kun on viime aikoina saanut tavallista enemmän, mökkeilty kun on... -Bachin tipoista scleranthusta,sweet chestnut ja crab applea käytetään korva taudeissa ja näitä otetaan sisäisesti jollon puhdistautuminen alkaa sisältä päin. ulkoisesti voit puhdistaa korvaa rosmariini tai timjami tipoilla,sitruunavedellä Homeopaattisista aineista saa joku fiksumpi kertoa minä tiedän ainakin hepar sulfurin,silicean ja belladonna mitä voi käyttää korvataudeissa paitsi belladonna on tietääkseni akuuttiin vaivaan?
Viimeinen muokkaaja, kitiska pvm Helmikuu 13th 2009, 22:17, muokattu 3 kertaa | |
| | | kitiska Sekoboltsi
Viestien lukumäärä : 18701 Join date : 08.02.2009 Ikä : 53 Paikkakunta : helsinki
| Aihe: Vs: VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA Helmikuu 13th 2009, 21:52 | |
| NIVEL/LIHAS/LUUSTO ONGELMIA PENNUN JALAT MENEVÄT PIHTIIN Kyseessä on nopeasti kasvava vinttikoiranpentu ja takajalat tuntuvat menevän pihtiin, kalkkia ole antanut lisää kun syö yhden annoksen puuroa ja 2 nappulaa. Onkohan tälle tehtävissä mitään, pentu on vasta 4kk ja on jo 60cm/25kg? -Huiomasinkin tuolla toisella puolen ravintoon liittyvää vastausta. Liikaa proteiinia jne.voisiko jotain vitamiinia, homeopaattista valmistetta antaa kalsiumin imeytymisen parantamiseksi? -syökö koira pentu ruokaa???jos syö niin jätä se pois ja anna vain aikuisen koiran nappulaa!pentu kasvaa liian nopeasti niin voi mennä jalat "solmuun" tai ranteet löystyä -osta koiralle nokkostapletteja niillä on moni saanut koiran jalat oikenemaan. -Pentu syö large breed puppya, kylläkin eri merkkiä kuin kasvattajalla, jolla ei ole ollut ongelmia. mun mielestä jalat oli jo vääntyneet kun pentu tuli mulle.Tuontikoira. Jos syötän nokkostabuja, mites kalkin kanssa? -ite annan kalkvitaa omalle pennulle ja nokkostapuja yhtäaikaa.pentu ruoka on liian tujua siirry aikuisen koiran ruokaan...ja jos pennulla oli jo pihtikintut ku se tuli niin sit se on jo ihan sieltä kasvattajan luonta lähtöisin oleva kasvuhäiriö elikkä kuten meidän ranella sinunkin koiralla on aika suuri mahis olla sökölonkkainen:( -Milläs annostelulla noita tabletteja olette syöttäneet? Ostin Vitabalans merkkisiä tabletteja ja niissä sanotaan 2-3 tablettia 2 kertaa päivässä ja tämähän on tietysti ihmisille tarkoitettu vuorokausiannos. Yritin googletella tietoa, mutta ei osunut oikein mitään silmään... -Huomauttaisin tähän väliin, että tuo large breed puppy-ruoka voi myös olla junnuruokaa nimestään huolimatta. Ainakin Hills'illä näin. Ite en lähtis antaa mitään kalkkilisiä, kun nuo on periaatteess tasapainotettuja kalkki-fosforisuhteelta ja liika kalkki on myös haitallista. Onko koira miten tuhdissa kunnossa? Muistathan, että kylkiluiden tulee selkeästi tuntua? Omalta kasvattajalta kannattaa kuitenkin kysyä ensisijaisesti neuvoja, vinttarit kasvaa nopeesti, ja jalat näyttää aina välillä hassulta, vaikka lopputus olisikin hyvä. Oma kasvattajasi on tähän paras arvioimaan, joten näytille mars! -joo mutta pentu ruoat on muutenkin tänäpäivänä sellasia että koiralla on ikää 8kk niin näyttää jo aikuiselta. jos luusto kasvaa liian nopeasti niin tulee heikko luusto. mitä hitaammin koira kasvaa sen parempi, siksi suoraan esim. aikuisen koiran ruokaa, ei pentu ei junnu vaan aikuisen. ja siihen voi laittaa kalkki lisän.joo pentu on ruma mutta mielummin ruma ja aikuisena terve -Ja minä kun olen ollut juuri siinä uskossa, että large breed puppy:t ja juriorit:t on suunniteltu isoille roduille varta vasten ehkäisemään epäterveellisen nopeaa kasvua. Molemmille olen syöttänyt ja toisen kohdalla (joka meille tuli pentuna) ell nimenomaan painotti syöttämään. Mikä niistä tämän päivän pentu ruoista tekee sun mielestä sellaisia? Ihan kysyn tyhmyyttäni kun en tiedä? - Juu, samoilla linjoilla, eli niiden proteiinipitoisuushan on nimenomaan sen verran alhaalla, että sitä liikakasvua ei tapahdu. Ja kalkit sekä fosforit kohillaan. Näin äiti ainakin tätä selitti, ja se nimenomaan kasvattanu isoja vinttareita pitkään.. -Penturuualla ja penturuualla on valtavia eroja. Lukekaapa joskus niitten sisältämät proteiini- ja rasvamäärät.
Tätä aihetta tuli tutkittua kun kaverin pennulla alkoi jossain kasvuvaiheessa jalat vääntyä. Onneksi huomattiin heti, ja sen jälkeen tavailtiin sekä liikkeissä että netissä mitä ne ruuat todella sisältää.
Proteiinia 30% Rasvaa 14%
Valkuainen: 25% Rasva: 16,4%
Proteiini 28,0 % Rasva 16,0 %
Raakavalkuainen 42,0 % Raakarasva 16,0 %
Raakavalkuainen 30.0 % Raakarasva 15.0 %
Proteiini 30.0%, Rasva 19.0%
Raakavalkuaista 26,0% Raakarasvaa 14,0%
Tässäpä muutamia esimerkkejä eri large-breed penturuokien rasva/proteiininimääristä. Että kannattaa ihan tosissaan tavailla noita säkkejä, mitä ne ovat syöneet -No jaa, uskaltaako tota sanoakaan, mutta mulla ei ole yksikään koira syönyt pentu- eikä junnumuonaa. Tai, joo, saa ne junnuruokaa, puolentoista- kahden vuoden iässä, kun mikään muu ei saa pidettyä lihaa luitten ympärillä.
Rodussa lonkka- ja kyynärtilastot eivät ole siitä parhaasta päästä, 2-kyynärät ja D-lonkat ovat ihan normaaleja ja jalostukseen hyväksyttyjä
Ensimmäinen koirani: ei kuvattu, ei ilmennyt lonkka eikä kyynärvikoja, lopetettiin 7 vuotiaana muun sairastelun takia. Söi aikuisten kuivamuonaa/puuroa+ raakaa lihaa, aikuisen pelkkää kotiruokaa jatkuvien suolisto-ongelmien takia.
Toinen koira: BB/00 Aikuisten kuivamuonaa/puuroa ja raakaa lihaa. Aikuisiällä siirtyi syömään puoli barffia. Syynä hormonitoiminta ja sen aiheuttamat virtsaongelmat. Nukkui viimeiseen uneen 10-vuotiaana.
Nykyinen koirani, edellisen tytär: kokeilin kasvuiän puolivillaista barfffia (liian vähäisellä tietämyksellä). DD/01. Hengissä ja voi hyvin, on totaali sekasyöjä, aikuisten kuivamuonasta perinteiseen kotiruokaan, ja lisänä kaikki barf skaalasta.
Nykyinen junnuni, ei vielä kuvattu. Paluu vanhaan, aikuisten kuivamuonaan + perinteinen kotiruoka + barf herkut. Kuvataan varmaan keväällä, voin laittaa tulokset tänne jos porukkaa kiinnostaa.
Junnuni veli, edellisessä viestissäni mainittu. Syönyt aikuisten kuivamuonaa + kotiruokaa + barf herkkuja. 4 kuisena raajat vääntyivät, vaihdettiin ruoka laihempaan aikuisten ruokaan (n. 21-24% proteiinia/14%rasvaa). CC/01. Nyt vajaan kahden vuoden iässä syö junnuruokaa, tavallinen ruoka ei enää riittänyt, pikkupoika kun venyi korkeutta, sitä on tällä hetkellä n. 77 cm, painoa 53 kg. -Liputan kans sen puolesta, ettei penturuokia... Omana rotuna siis tanskandoggi.
Eka kasvoi pentuiän (noin vuoden ikäseks) nappulalla, eagle pack Natural formula (joka on siis aikuisten ruoka). Noin vuoden iästä eteenpäin on saanut nappulaa ja siitä siirrytty BARFiin, eli nykyään (3-vuotiaana) syö pelkästään raakaa. Koivet täysin suorat A-lonkat ja 0-kyynäret.
Toinen söi kasvattajan toiveen (melkein uhkauksen) mukaan ekat 4,5kk elämästään 1st choice large breed puppy ruokaa. Täyttä sontaa sanon minä. Koivet meni itään ja länteen, takajalat pihtiin, ranteet väänty, suolistotulehduksia oli kolme peräkkäin jne. Vaihdoin ensin samaan nappulaan kun mitä tuo vanhempi oli syönyt, mutta ei enää auttanut joten vaihtoiden sitten raakaruokintaan (BARF) jolla sain takajalat täysin suoraks ja ranteet paremmaks, mutta eipä ne täysin oiennut, vaan ovat edelleen (koira nyt reilu 1v.) hieman ulospäin kiertyneet vaikkeivät enää vääntyneet. Dogit kuvataan virallisesti pääsääntöisesti 2v iässä kun luusto on valmiiksi kovettunut, joten lonkka- ja kyynärkuvia ei vielä ole otettu. Kuitenkin kasvua on seurannut sekä lääkäri että koirien fysioterapeutti ja molemmat sanovat että hyvältä näyttää.. Ja siis noiden ruokien lisäksi on saanut merilevää, glukosamiinia ja urticalcin tabletteja, eli juuri noita nokkostabletteja, pentu iän n. 8kk asti 4 tabua 3 kertaa päivässä, ei ihmisannostuksen mukaan.
Mielipiteitä raakaruokinnasta löytyy joka lähtöön, enkä ensimmäiseksi lähtisi sitä suosittelemaan pennun omistajalle jollei ole paljon pohjatietoa asiasta. Suurten ja jättirotujen kasvattajat kuitenkin pääsääntöisesti suosittelevat nimenomaan aikuisten nappulaa, eli luottaisin siihen. Tärkeää on tietysti myös pitää huolta siitä, ettei pentu pääse lihoamaan, koska se rasittaa tarpeettomasti koko kehoa ja häiritsee kasvua. -Kaverillla on nyt sakemanni junior. Kasvattaja haluaa ehdottoamasti että hänen kasvattinsa ruokitaan täysin barffilla. Mutta oli myös valmis tukemaan siinä asiassa. Kasvattajalla on tietokoneelle laskettuna kaikki tarvittavat raaka-aineet, ja niiden suhteet. Hän on antanut koko kasvukaudelle valmiit tarkat kirjalliset ohjeet: 100 g tota, 200 g tätä, sitä ja tätä hivenainetta...
Tämä junnu on nyt menossa kait tänä keväänä kuviin, ja odotan noitakin tuloksia mielenkiinnolla. Mutta kuulemani perusteella tuon kasvattajan koirat ovat olleet harvinaisen terveitä. -Mulla doggipentu söi 8viikkoisesta 9kuiseksi aikuismuonaa, jossa oli 25% protskua ja 16% rasvaa. Ja naudanmahaa reippaasti mukana (paljon rasvaa ja probiootteja ja vähän proteiinia). Pentuna jo oli tosi nirso, eli on aika kituisesti kasvanut (kun ei ole mikään kova tyttö syömään, edes nyt barffaamalla, ikää 2v), mutta suorassa oli kintut koko kasvun ajan ja tuli säkää lopuksi kuitenkin 82cm, eli ei ihan miniksi jäänyt. Puurojen sijaan panostaisin itse seuraavan pennun kanssa lihaisiin luihin ja juurikin sulotuoksuiseen naudanmahaan. Lihaa sinällään välttäisin ainakin pahimman kasvun ajan. Sen aika on meillä vasta nyt, kun massaa kerätään. -Noista nokkostableteista vielä.. Saattaa olla tyhmä kysymys, mutta tarkoittaako kirjoittajat tässä topicissa nokkostableteilla nimenomaan noita Vogelin urticalsin tabletteja? Googletin taasen tietoja ja vain tuon tuotteen kohdalla mainitaan vaikutuksista kalkin imeytymiseen.. Muissa nokkostableteissa ei sanallakaan sanota kalkista.. Eli onko tuossa urticalsintabletissa jokin toinen koostumus.. (yleisnimityksenä siis vain tuo nokkostabletti..)
TOINEN JUTTU Annostus Litozin, Hainrusto-vihersimpukka ja inkivääri Käyttäkö kukaan muu ko. valmisteita koiralleen?
Annostus on vähän hukassa, joten olisi mukava kuulla miten paljon muut antavat.
Kyseessä n. 30 kg koira. -Annan vihersimpukkaa 4 tabua päivässä 45 kg:lle. Ruusunmarjaa annan ihan jauheena- n. 2 tl päivässä. Inkivääriä myös jauheena kuureittain n. 1/2 tl päivässä vaihtoehtoisesti välillä kurkumaa ihan vaan jauheena myöskin. -Litozin ruusunmarja jauhe sisältää C-viatmiinia 2omg/2g jauhetta. Annostusta en muista omalle 30-kiloiselle koiralle, mutta muistelisin n. tl/pv...
Viimeinen muokkaaja, kitiska pvm Helmikuu 13th 2009, 22:28, muokattu 1 kertaa | |
| | | kitiska Sekoboltsi
Viestien lukumäärä : 18701 Join date : 08.02.2009 Ikä : 53 Paikkakunta : helsinki
| Aihe: Vs: VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA Helmikuu 13th 2009, 22:13 | |
| PAUKKUARKUUSrescue remedy,valeriana,kärsimyskukka,DAP haihdutin,,,,tästä oli muutan juttua myös uusimmassa koiramme lehdessä siinä on hyviä vinkkejä käytettäväksi mutta siinä näköjään vähän vihjaistaan että yrtit ym...eivät olisi turvallisia käyttää koirilla,,,,no eihän mikään lääkekkään ole turvallinen väärin käytettynä TOINEN JUTTU ARKUUS JA STRESSI Kuulin että kauranversouute voisi olla hyvä apu koiralle stressiin ja pelkoon. Meidän toinen koira on sellainen touhottaja ja ottaa helposti asioista stressiä ja siksii pissaa yöllä sisälle, ja tämän lisäksi pelkää autossa matkustamista. Koira on jo 3-vuotias. Kannattaako kokeilla kauranversouutetta? Millaisella annostuksella ja millaisella rytmillä? DAP, rauhoittavat reseptilääkkeet ja autossaoloharjoitukset on kokeiltu. Koira ei pelkää autoa, ja tulee mielellään itse autoon, mutta pelkää heti kun auto käynnistyy ja liikkuu, ja pelko alkoi vasta aikuisena. Rauhoittavat ovat toimineet muuten hyvin, mutta annosta on joutunut kokoajan nostamaan. --Kävin Eläint.luont.hoit. Marjut Niemisen kurssilla, jossa hän kertoi kauranversouutteesta seuraavaa ; - rauhoittaa ruuansulatuskanavaa, tasapainottaa tunne-elämää - annostelut ; pieni määrä ( esim.1-2 tippaa/pvä ) sekoitetaan ruokalusikalliseen esim.piimää tai vettä - annosteluohje - alle 10 kg 1-2 tippaa - 10 - 15 kg 2-3 tippaa - isot koirat, aikuisen ihmisen annos n. 2 vkon ajan - tauko n.2 vkoa - uusi kuuri Hevoselle sokeripalaan/leivänpalaan 2 krt.annos, kuin aikuiselle ihmiselle. Olen testannut omalle koiralle vuosia sitten, juuri tuollaiseen levottomuuteen, stressiin, rapsutteluun...ei vaikutusta. Ehkä jätin kuurin liian aikaisin kesken. ( huom, sisält. etanolia, joten ei ehkä niin hyväksi ole koiralle ) mutta tämä luennoitsija kyllä sanoiu, että turvallisin mielin voi käyttää, kun ei ylitä annostusta ja pitää tauokjan välillä. EPILEPSIATIPATTörmäsin Dr.Reckeweg -epilepsiatippoihin netissä. Ei oo oikein meikäläisellä tuo homeopatia hanskassa, joten osaisko joku neuvoa, että onko näistä apua ja miten noita pitäisi annostella? Kyseessä on 65kg painava koira. -Dr.Reckeweg-tipat ovat tehty sekoittamalla useampi homeopaattinen aine, joiden oikekuvaan esim. epilepsian tavallisimmat oireet tavallisesti sopivat. Ts. kun niitä ottaa, ei ole niin tarkkaa tyypityksenteko - jokin aine todennäköisesti kuitenkin "osuu" kohteeseensa. Kuin ampuisi kiekkoa haulikolla - jokin hauleista osuu kohteeseen. Toivottavasti. Toisaalta, jos mikään ei osu - ei tapahdu vahinkoakaan - mutta ei tapahdu myöskään parantumistakaan. Tämä on se ainoa vaikeus homeopatiassa - pitäisi osata tehdä tyypitys oikein. Siksi naapurin koiran näennäisesti samanlaiseen vaivaan ei kannata suinpäin antaa samaa ainetta, kuin oman koiran samaan vaivaan. Tämä syynä, että sitten väärin valitun aineen takia tyrmätään koko hoitomuoto tehottomaksi. Circlum-farmasiasta saat varmasti homeopaatilta annosteluohjeen ko. tipoille. Koiran painolla ei ole merkitystä - hiirella ja norsulla on sama annostus - tärkeää on vain, että oireet täsmäävät ainekuvaan. Itse en ole koskaan ko. tippoja käyttänyt, enkä juuri muitakaan yhdistelmävalmisteita - ainoa poikkeus Traumeel, koska olen klassisen hom. kannattaja = tyypitetään "potilas," ja valitaan hänen oireidensa mukainen aine, sekä käytetään kerralla aina yhtä ainetta. -Eli ilmeisesti ei ole viisasta alkaa kokeilemaan ihan summanmutikassa... Kai mun pitäis vaan saada aikaiseksi mentyä ton tautipesäkkeen kanssa ihan oikealle homeopaatille, niin voitais päästä eteenpäin näissä asioissa. Toisaalta.... koira on jo paljon paljon paremmassa kunnossa kun lopetin ell määräämät epilepsialääkkeet. Epilepsia ei varmaan oo mihinkään lähtenyt, mutta enempi koira nauttii elämästä, kun ei oo jatkuvasti nuppi turvoksissa niistä lääkkeistä. Eikä nyt ainakaan 1,5 kuukauteen ole yhtään kohtausta tullut... -noi on kyllä todella turvallisia käyttää. me käytetään ko.tippoja ihan muuhunkin vaivaan, kuin epilepsiaan .65kg koiralle on ihan normiannostus, eli 10-15 tippaa 1-3 kertaa pvässä; tosin epileptikolle voi alottaa ensin pienellä ja lisätä pikkuhiljaa.tyyliin alota viidellä tipalla kerran pvässä ja siitä nostaa annostusta. koiran epilepsia on vaan liian usein rokotevaurioperäistä, jolloin hoitoon tehoaa hyvin myös rokotevaurioihin tepsivät lääkkeet. meidän epileptikkoa on on erittäin menestyksekkäästi hoidettu cuprumilla sekä ravintolisänä annettu myös tauriinia.sama yhdistelmä toiminut muillakin,samoin ihmisillä. -noi kemialliset lääkkeet käy sitten rajusti sisäelinten päälle;kannattaa varoiks tutkituttaa ja käyttää niiden toimintaa tukevia ja puhdistavia hompsuja. -Kuinka pitkään epilepsiatippoja voi koiralla käyttää? Nyt n. 25 kiloinen koirani saa niitä 8 tippaa / 2 kertaa päivässä. Sain ohjeet että annostusta pienennetään, kun tippoja on käytetty kolme kuukautta. Ja sitten tyhmä kysymys.. Mutta mikäli koiran korvatulehdusta päädytään hoitamaan homeopaattisilla tuotteilla, onko näillä epilepsiatipoilla jotain vaikutusta hoitoon? -Se, jolta sait ohjeen epilepsiatippoihin antaa varmaan myös käyttöohjeen jatkoonkin niille. Itse käytän noita Helioksen valmistamia yhden aineen palleroita, joten yhdistelmät eivät ole hanskassa. Homeopatia erittäin helppo ja hyvä konsti hoitaa korvatulehdusta. Mutta tietenkin eri aineet vaikuttavat samaan aikaan annettuna. Hom. aineissa sellaisia, jotka keskenään tai peräkkäinkin käytettynä sotkevat toistensa tehon. Siksi suosittelen aina hoidattamaan koirat hyvällä, koiriin erikoistuneella homeopaatilla. ( Itse suosin aina klassisen koulutuksen saanutta pitkän linjan "koirahomeopaattia" ) Hän hoitaa koiraa kokonaisuutena kaikki sairaudet yhtäaikaa huomioonottaen, eikä vain yhtä ainoaa sairautta. http://www.pikku-ukko.net/epilepsia.phpMitä luonnonmukaisia hoitoja löytyy eturauhasvaivoihin? Huolestuttaa kun 4 vuotias uros alkoi tiputtamaan verta ja vaikuttaa jonkun verran kivuliaalta. On innokas tyttöjen perään, mutta ei viime aikoina ole enään paukahtanut täysin kierroksille, silti siis alkoi tiputtamaan. Scleranthusta on käytetty hyvin tuloksin liialliseen intoon tyttöjen perään, mutta ei näytä olevan riittävä. En missään tapauksessa haluaisi turvautua hormoonipiikeihin ja kastraatiota pidän vihoviimeisenä keinona. -Mie käytin sellaista homeopaattista yhdistelmävalmistetta kun Alloplex 18 sillä sain sakun vaivat kuriin ilman lekuri käyntiä. -Meillä myös ollaan annettu Alloplex 18 fin31ja ollut poissa jo ainakin kolme vuotta. Nartuillamme kun on juoksut niin annan muutaman tabun ja on sillä pysynyt poissa. -annos 2 tapua 3krt vrk ainakin 3vrk ajan TOINEN JUTTU Mun koiralla on jo ilmeisesti pidemmän aikaa ollu esinahan tulehdus, mutta vasta nyt aloin enemmän kiinnittämään siihen huomiota, koska se koko ajan nuoli alapäätään ja koirasta alkoi lähtee myös järkyttävä imelä löyhkä. Betadinella oon nyt noin viikon verran sitä hoidellu, mutta vasta muutama päivä sit sain siiheni kunnon ohjeet eli 1:10 Betadineliuos ja ruiskuhuuhtelu. Eilen sanottiin eläinlääkäriasemalla, että jos ei parissa päivässä mee ohi niin sit pitää tulla näyttämään. Mua kyl ei vaan toi antibioottihoito millään kiinnosta, kun koirani on niitä jo 3 joutunu syömään ja ikää vasta reilu 11 kk:tta ja yx niistä kuureista oli väärä, eli turhaankin oon yhen joutunu syöttämään sille. Tänään päätin kuitenki ottaa eläinten luontaisterapeuttiin yhteyttä, koska ei millään innostais ainakaan aloittaa ab -kuuria ellei oo ihan välttämätön pakko ja nyt sit onkin ohjeiden mukaisesti kokeilun alla Calendula -Essenz liuos jolla on tarkotus viikon ajan huuhdella esinahkaa useasti päivässä ja Calendula officinalis aamuin illoin yski rae 3 päivän ajan (potenssi D-6) ja Pulsatilla rakeet joita otetaan yksi rae aamuin illoin viikon ajan (potenssi D -6). Toivottavasti auttaa . Onko muilla kokemusta vastaavista ja onko ollut tehoa? -Tilaa Mahevilta tai vastaavasta karpalojauhetta, ja lisää sitä esim. AB-piimään kaksi kertaa päivässä. Auttaa sekä ennaltaehkäisee. Kestää tietenkin vähän aikaa, ennen kuin tehoaa. -Molkosania. Eli huuhde n.1/4 tai kolmasosaa Molkosania,ja loput vettä.Aamuin ja illoin. Luontaisaine,jos ei halua niin hurjaa tavaraa kuin Betadinea käyttää. Ja Molkosania voi siis käyttää kuurina,jos poitsut valskaa hurjasti,vaikkei tulehdusta olisikaan. NARTUN HORMOONI JUTTUJA Onko kokemuksia uutteen käytöstä narttukoirille (juoksujen ja valeraskauden oireisiin; koiran haluttomuuteen ja yleiseen vireyteen) ? Mikä on uutteen hinta ja mistä sitä saa? (omasta luonatistuotekaupasta ei löytynyt, eivätkä osanneet suoralta kädeltä sanoa keneltä tukkurilta sitä saavat). Entä annostus uutteessa? Jos kerään vadelmanlehtiä, niin mikä voisi olla tuoreiden / kuivattujen lehtien annostus vai pitäisikö niistä hauduttaa tee? -Onkos uute-nimitys alkoholiuute? Viisaammat hoi. Niin sen itse käsittäisin. Tarkoititko sitä, vai ihan tavallista vadelmanlehtiteetä? Jos teetä, kerää vadelmanlehtiä luonnosta - ovat tuoreena parempia kuin kuivatut kaupasta Kuumennat vettä n. 85 asteiseksi, kattila pois levyltä - laitat lehtiä sinne, annat hautua ja jäähtyä, annat koiralle teetä useamman kerran päivässä, ja varmaan voi antaa valeraskauteen viikon - ehkä vähän pitempäänkin. En usko sen yksin poistavan ainakaan valeraskautta. Varmaan kyllä voi jonkin verran helpottaa oireita. Kierron vaihe varmaan pitäisi ottaa huomioon myös tässäkin hoidossa. Ruokinta, ja siinä erityisesti rasvan riittävä määrä vaikuttaa suotuisasti hormonitoimintaan myös. Hyvä homeopaatti kyllä saa valeraskauden pehmein konsten kuriin koiran oman tyypityksen mukaan. Minä olen nähnyt monta siitä vaivasta päässyttä narttua. -vadelmanlehti tapuja ja ovat olleet kysyttyjä -Nyt on nartulle menossa vadelmalehtitabuja, 40 kg:n koira eli 8 tabua päivässä... Narttu ei suostunut syömään tabuja ruuan seassa eikä myöskään makkaraan piilotettuna, joten liotan tabut haaleaan veteen ja annan ruiskulla. Haju on kyllä aikas ällö, joten en ihmettele kun koiralle ei tabut maistu eli vinkkinä muillekin että kannattaa liottaa...
Viimeinen muokkaaja, kitiska pvm Helmikuu 13th 2009, 22:56, muokattu 4 kertaa | |
| | | kitiska Sekoboltsi
Viestien lukumäärä : 18701 Join date : 08.02.2009 Ikä : 53 Paikkakunta : helsinki
| Aihe: Vs: VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA Helmikuu 13th 2009, 22:31 | |
| RUUANSULATUS ONGELMAT Nyt kaikki vinkit koiran närästyksen hoitoon. Söi suolistohäiriöön tylosiinia 3 viikkoa ja biopak maitohappobakteereita. Vaiva kuitenkin palasi jos meni edes kokonaan pois. Koira röyhtäilee, nuolee mattoa ja juo. Vaihdettiin ruokinta täysin ja haluaisinkin antaa uudelle ruualle mahdollisuuden vaikuttaa ennen kun taas turvaudutaan antibiootteihin. Närästykseen kuitenkin tarvittaisiin apua. --anna maitohappobakt.koko ajan koiran ruuan mukana!!siitä ee oo haittaa vaikka annat joka päivä. Homeopaattisia aineita tuohon ongelmaan on niin paljon että kannattaa mennä homeopaatin vastaanotolle. yksi mitä voit kokeilla on yhdistelmävalmiste H 3 fin bioplex 3(helpottaa mun närästysoireita) Kamomilla,siankärsämö ja fenkoli ovat sellaisia yrttejä mitkä helpottaa oloa(näitä saa tippoina luont.tuotekaupoista.)http://www.kotinet.com/timo.haapajoki/Elaimille.htm tuolta ainakin löytyy paljon kaikkea eikä ole hirmu kalliita. -http://koti.mbnet.fi/baranef/Ruokinta%20tekstit/valmarin.html | |
| | | kitiska Sekoboltsi
Viestien lukumäärä : 18701 Join date : 08.02.2009 Ikä : 53 Paikkakunta : helsinki
| Aihe: Vs: VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA Helmikuu 13th 2009, 22:44 | |
| Apua koiran polvivaivoihin?Minulla siis 5v n. 6kg/31cm narttukoira, jonka kanssa kisataan agilityssä mini3-luokassa. Nyt kuitenkin syksyllä koira aina silloin tällöin konkkasi toista takajalkaansa, mutta se meni sitten kuitenkin ohi. Tässä pari kuukautta sitten alkoi tuo ontuminen lisääntyä ja olla jo paljon näkyvämpää, ell käynnin jälkeen tuomioksi tuli 2. asteen patella luksaatio toisessa polvessa. Nuorempana koiran polvet tutkittu terveiksi. Koira kävelee muutenkin todella ahtaasti takaa ja varoo pahemmin koukistamasta jalkaansa, eikä nyt polven pahenemisen myötä ole enää niin mielellään juossut (enkä ole viitsinyt sitä siltä vaatiakaan). Piakkoin koira menossa koirahierojalle ja eläinlääkärille, jossa olisi tarkoitus ainakin kuvata polvet nivelrikon varalta. Olisikohan meillä siis enää mitään toivoa jatkaa agility harrastustamme? Pystyykö polvea jotenkin tukemaan tai vahvistamaan jotain lihaksia, antamaan jotain luontaistuotteita tmv joka estäisi / ainakin auttaisi tuohon polvilumpion sijoiltaan menoon? -Itse en harrastaisi enään agia se vain pahentaa oireita.Korkeintaan koiran mielenterveyden takia kävisin kentällä vetämässä mini mini aitoja ym.:)ja välttäisin tiukkoja käännöksiä. Lisäravinteina on hyviä esim.inkivääri,hainrusto vihersimpukka kapseli,MSM jne... Ja tietty lihakset kannattaa pitää hyvässä kunnossa.Eläinlääkäriltä tietty voi kysyä mahdollisesta polvileikkauksesta,mutta ei silloinkaan koirasta enään kisa aglity koiraa tule:( -Polvileikkaukseen tuskin lähden tämän koiran kanssa, se ei oikein kestä nukutuksia ja muutenkin suhtaudun hieman skeptisesti noiden leikkausten paranemisennusteisiin.. Eihän siitä polvesta ikinä nuoruuden veroista tule, kunhan nyt pysyisi edes kivuttomana ja niin että pystyy normaalisti sillä elämään, vaikkakin rakkaan harrastuksemme jätän ihan suosiolla vähemmälle jottei mene polvi pahemmaksi -Polviluksaatioita on ihan menestyksekkäästi leikattu pikkukoirilta. Tosin en osaa sanoa,kun on kyseessä iäkkäämpi koira ja takana tapauksessa loukkaantuminen. Lisäravinteet on ok,mutta toisaalta vaikea sanoa,onko niistä hyötyä,kun luksaatio on kuitenkin ihan eri,kuin esim.nivelrikot. Homeopaattista Arnicaa voi antaa silloin tällöin ihan hyvin. En myöskään minä harrastaisi 2 polvella agilityä.Jos se luksoituu kovassa rasituksessa,esim.nopeassa käännöksessä kovassa rasituksessa,niin ei taida olla hyväksi. Kaikenäköistä muuta voi harrastaa,mutta agility rajujen käännösten ja voimakkaiden hyppyjen takia ei ole välttämättä hyväksi. -Juu, itsekin vähän uumoilin, että tuskin luksaatioon mitään muuta (lähes?) parantavaa keinoa on kuin leikkaus, mutta jos jostain olisi edes piiiiiiiiiiikkasen apua niin olis hienoo.. Tosin täytynee vielä lekurin kanssa vielä keskutella asiasta tarkemmin. Miten muuten tuo kun koiralla tosiaan on nuorempana (1-2v) ollut ihan terveet polvet, niin onko tämä patellaluksaatio tullut ihan vain rasituksen/iän myötä kulumalla (agilityssä?), jostain tapaturmasta (mitään sen kummempaa tapaturmaa koiralle ei ole kyllä sattunut..) vai kuinka tuollaiset muodostuvat? -Meillä haettiin tänään kaupasta paketillinen MSM-Hainrusto-Vihersimpukka kapseleita. Toivottavasti jeesailevat.. Meillä tosin luksaation aste on vielä kysymysmerkkinä, mut seuraavan lääkärireissun yhteydessä olisi tarkoitus katsoa tarkemmin. Tutun kanssa kun keskusteltiin aiheesta (heillä tosin nivelrikkokoira) olivat kai eniten saaneet apua fysioterapiasta ja MSM-valmisteista). Fysioterapiaa harkitaan nyt meilläkin.. Mullekin on vielä hieman auki mistä patellaluksaatio aiheutuu. Ainakin perinnöllisyydellä on vahvasti sormensa pelissä.. Luksaation asteesta sitten kai riippuu koska se alkaa oireilla (pahimmat luksaatiothan näkyvät jo pentuna).. Pablo muistaakseni oireili ensimmäisen kerran hieman kahden vuoden jälkeen. Tosin täytyy muistuttaa itseäni siitä, että meillä patellaluksaatiodiagnoosi on vielä hieman epävarma sillä rasituspahentaa ontumista mitä taas normi luksaatiossa ei pitäisi kuulemma tapahtua. Lisäksi useimmissa tapauksissa pikkukoirilla luksaatio on sisäänpäin kun taas meillä ulospäin.. joten vapaata aikaa polvilääkärille odotellessa -KM,jos koiralla on ollut varmasti terveet polvet nuorena,SIIS on tutkitut ja terveeksi todettu,niin ei ne itsellään mene sairaiksi.Ainoa on,että ne on saaneet tosi ison kolhun.Mutta sellaisen olisi sitten jo melko varmaan huomannut oireilusta. Luksaatiosta puhutaan perinnöllisinä,mutta myös loukkaantuminen voi sen aiheuttaa.Siksi esim.minä en ymmärrä lainkaan,että pikkukoirirn annetaan pieninä pomppia sohville ym.kuin viirupäät. Miksi rasitus ei pahenna ontumista? Jos koiralla on sen asteen luksaatio,että se menee helposti pois paikalta,eikä mene takaisin,niin kyllä sen ihan maalaisjärjellä luulisi pahenevan,ja aiheuttavan pidemmän päälle haittaa,jos polvi on pitkään vinksallaan ja koira sitä kuitenkin yrittää käyttää koko ajan. -BB, Kiitos tiedoista.. itselleni on vielä hieman mysteerinä koko aihe eli suurinosa tiedoistani perustuu hyvin lyhyeen keskusteluun eläinlääkärin kanssa. Meillä olisi tarkoitus katsoa tarkemmin seuraavalla kerralla kun joudutaan muutenkin rauhoittamaan hammaskivenpoiston ajaksi (selvinpäin ei antanut katsoa polvia vaan jännittää niitä liian tiukkaan). En tiedä perustelua tuolle rasitukselle.. Tosin voi olla, että ymmärsin väärin eläinlääkärin kommentin ja ehkä hän tarkoitti ettei luksaatio itsessään pahene rasituksessa eli siis ontuminen voisi pahentua. Koska toisaalta väsyyhän liikuttaessa tukilihaksistokin joka pitää "yliliikkuvaa" polvea paikallaan. Tiedätkö muuten minkä ikäisenä tuo luksaatio yleensä ilmenee koirilla..? Täytyy kyllä myöntää etten ole itsekkään ikinä tullut kiinnittäneeksi huomiota pikkukoirien pomppimiseen.. tosin en tiedä olisiko tullut enempi tarkkailtua jos tuo olisi tullut jo pentuna taloon. Joka tapauksessa otan ilolla vastaan kaikki mahdolliset tiedot.. tuntuu ettei ainakaan netissä suomeksi ole kovin monipuolisesti tietoa saatavilla. :/ -Luksaatio näkyy jo heti pennulla kun osaa katsoa oikein.mutta viimeistään siinä kun koira lähtee kasvamaan alkaa koira muljauttaa välillä toista takajalkaansa oudosti ihan kuin se haluaisi laittaa itse nivelet takaisin paikoilleen.kuten meidän entinen göötti poika teki ja tekee vieläkin ja sillä on todettu polvessa yli liikkuvuutta -Ok, siinnä tapauksessa olisi ihan todennäköistä että tuon meidän ontumisen taustalla on joku onnettomuus. Selittäisi myös sen miksi luksaatio on ulos eikä sisäänpäin. Tosin en kuollakseni muista koska Pablo on ensimmäisen kerran kuvattu sen takia. Täytyy kysyä edelliseltä kodilta jos niillä olisi sielä jotain päiviä ylhäällä. Sen verran tiedän, että tuo on saanut joskus ihan pentuna mojovan potkun (vahingossa) kylkeensä kun oli lumihangessa ampaissut yllärinä 47-monon eteen. Toisaalta ontuminen on alkanut vasta myöhemmin tuon tapauksen jälkeen ja silloisissa kuvauksissa ei näkynyt mitään vikaa. Noh.. eiköhän se syykin joskus löydy. :/ -Ei muuten näy välttämättä jo pennulla.Jos on esim.ykkösen luksaatio,niin se ei edes oireile välttämättä lainkaan.Sitten polvitutkimuksessa (jos esim.tutkitaan rodunomaisesti) voi tulla ylläri.Siksi rodut,jossa on taipumusta luksaatioon (perinnöllinen riesa) pitäisikin automaattisesti tutkia polvet,vähintään jalostuskoirilta,tosin mielestäni niin paljon kuin mahdollista,että saataisiin kartoitetua todellinen tilanne.Jotkut roduthan onkin pevisassa polvien osalta,kun on ollut ongelmia ja niihin haluttu myös puuttua. Eli siis,mitenkä vanhana rupee näkymään,ei voi ihan yksioikoisesti sanoa.Kun se tosiaan voi riippua asteesta,ja vähän koirastakin eli joku koira ei reagoi välttämättä niin herkästi luksoitumiseen kuin toinen,ainakaan vähäiseen asteiseen. Ikävä pikkukoirien vaiva,mutta vähempi huono kuin isojen lonkkaviat,kun nuo pikkuisten luksaatiot on edes mahdollisuuksia saada kuntoon.Lonkat kun sitten on mitä on,ja pysyvästi. -Yhdellä koiristani (22kg) todettiin puolen vuoden iässä suht vaikeat patellaluksaation asteet molemmissa polvissa. Koiralla oli vaikeuksia nousta istumasta ylös tai esim. hypätä sohvalle. Eläinlääkäri sanoi, että ei näistä polvista kyllä enää kunnollisia tule- leikkaukseen. Päätettiin kuitenkin malttaa mielemme, aloitettiin rauhallinen liikunta koiran omaan tahtiin, ruokavalio tarkistettiin ja lisäravinteeksi vihersimpukka-hainevärustokapseleita. Parissa viikossa koiran ylösnousu muuttui helpommaksi, sohvalle pääsi kiikkumaan hartiavoimin ja jalat pysyivät muutenkin paremmin "alla". Metsälenkit paransivat muutenkin nuoren koiran kordinaatiota. Muutaman kuukauden kuluttua samainen lääkäri näki koiran uudestaan ja totesi, että ei saa enää kokeillessa polvia paikoiltaan ja onko koira vaihdokas Tällainen oli siis tilanne pennulla, jolla polvet temppuilivat, mutta kuntoutuksen aloituksen jälkeen eivät ole siis enää vaivanneet. Tarkkasilmäinen kyllä erottaa, että jotain hassua on edelleen takapäässä, mutta tilanne on siis nyt hyvä. Eri asia mitä ikä tuo tullessaan (esim. nivelrikko), mutta yritämme nyt ylläpitää koiralla hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. -Mä olen siirtynyt käyttämää Seraquinia. Tuntuu kyllä hyvin toimivan sekä seniorin lonkille että juniorin kyynärnivelille; junnuparalla kun on 2/2 kyynärät mutta ei onneksi minkäänlaista oireilua. Alkuannostuksen jälkeen on tultu hyvin toimeen ylläpitoannostuksella. Hintavaa, mutta tehokkaalta tuntuu. http://www.vetcare.fi/user_files/files/apteekit/2006/Seraquin.pdf | |
| | | kitiska Sekoboltsi
Viestien lukumäärä : 18701 Join date : 08.02.2009 Ikä : 53 Paikkakunta : helsinki
| Aihe: Vs: VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA Helmikuu 13th 2009, 22:47 | |
| Blue Power Ear Treatment Kanadalainen kasvattaja laittoi infoa tälläisestä kun saan sieltä koiranpennun. Onko teillä täällä tietoa tästä? Olen ihkauusi täällä enkä ainakaan haulla löytänyt tai ehkä en vaan osannut hakea oikein. www.ItsForTheAnimals.com INGREDIENTS: 16 Oz. bottle of Isopropyl Alcohol (standard 70%) 4 Tablespoons of Boric Acid Powder 16 Drops of Gentian Violet Solution 1% (see end of article for more information) Mix together in alcohol bottle and shake well. You will need to shake solution every time you use it to disperse the Boric Acid Powder. Purchase a flexible plastic bottle with the opening at the top so that the solution may be gently squeezed out and dispense solution to affected ears. The ideal is a hair-dye bottle available at a pharmacy, Wal-Mart, Target, etc, or a beauty supply store. TREATMENT PROCEDURE: 1) Evaluate condition of ears before treating and if very inflamed and sore: do not attempt to pull hair or clean out ear at all. Just flush and then wait until inflammation has subsided, which will be about two days. 2) Warm the solution (as instructed above) and shake the bottle each time before using it for treatment,. 3) Flood the ear with solution (gently squirt bottle). 4) Massage gently to the count of 60, wipe with a tissue. 5) On first treatment: flood the ear twice, wipe with a tissue, and leave alone without massage. 6) The dog will shake out the excess, which can be wiped with a tissue. Note: the Gentian Violet does stain fabrics, etc. so you may want to wear gloves. | |
| | | kitiska Sekoboltsi
Viestien lukumäärä : 18701 Join date : 08.02.2009 Ikä : 53 Paikkakunta : helsinki
| Aihe: Vs: VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA Helmikuu 13th 2009, 23:09 | |
| APUA SYNNYTYKSEEN Eli siis, Kalcium Phosphoricumia suositellaan synnytyksessä jos on heikot poltot. Ostinkin sitä, mutta nyt sitten huomasin että purkissa lukee KALIUM PHOSPH. Onko siis olemassa sekä Kalium että Kalcium Phosph.?
Ja sitten, mitä suositellaan synnytykseen/lopputiineyteen? Itse olen nyt antanut Arnicaa aamulla ja Caulophyllum illalla pari päivää ennen la. Entä synnytyksen jälkeen? -arnicaa voit antaa synnytyksen jälkeen nopeuttaa toipumista, caulophyllumia jos synnytys viivästyy tuo käynnistää synnytyksen
ferrum phosphoricumia voit antaa jos synnytys menee hienosti se voimistaa emoa -Kalium phos ja kalsium phos ovat eri aineita. Ensimmäinen on hyvä , jos ponnistukset ei tuota tulosta. Jälkimmäinen on enemmänkin kalkkivalmiste, joka on parhaimmillaan muussa , kuin polttoheikkouksissa Caulofyllumia en itse käyttäisi ennen synnytystä, varsinkin jos synnytys on ihan ajallaan vielä, vaan vasta siinä vaiheessa kun synnytys on käynnistynyt eli siis narttu aloittanut huohottelun ym. -Kuinka nopeasti Kalium Phos auttaa ? Narttuni synnyttää parin viikon kuluttua ja meidän vanhus aikoinaan sai kaksi pentuetta, molemmilla kerroilla meinasi poltot loppua kesken kaiken. Ekalla kerralla haettiin voimia lisää eläinlääkäriltä. Eli jos kesken kaiken ilmenee polttojen heikkenemistä ja antaa Kalium Phossia, miten vaikutus ilmenee ja kuinka nopeasti ? Entäs annostelu ?
Toinen asia, mitä mieltä matolääkkeistä tiineyden aikana ? Kaverin oppi oli, että ainoastaan Canexia. Toiset eivät anna mitään, mutta 42vrk jälkeen toukat aktivoituu ja matoja saattaa olla paljonkin ? -Kalium phosphoricumia potenssi 6 voi antaa 1 annoksen 15min välein kolme kertaa jos annostelu ei tehoa älä toista annostusta! eli sen pitää vaikuttaa pian! Madotuksesta jokainen on vähän eri mieltä tuo canex on ihan turvallinen pennuille myös Ja kannattaa muuten sitten synnytyksen jälkeen antaa koiralle ARNICA 30 se nopeuttaa toipumista!!!anna 1 pilleri 3krt/vrk. - | |
| | | kitiska Sekoboltsi
Viestien lukumäärä : 18701 Join date : 08.02.2009 Ikä : 53 Paikkakunta : helsinki
| Aihe: Ponin kaviokuume Helmikuu 13th 2009, 23:17 | |
| meidän vanhalla shettistammalla todettiin kuukausi sitten ensimmäisen kerran kaviokuume. Otettiin pois laitumelta hiekkatarhaan ja ainoastaan kuivalle heinälle. Eläinlääkäri määräsi Quadrisol-kuurin joka tepsikin, parin viikon päästä poni oli jo virkeä ja terveen oloinen. Nyt heppa on ollut reilusti kuukauden tuolla tarhassaan ja voinut hyvin ja iloisesti. Olen antanut pikku kourallisia tuoretta varovasti, viimeisen viikon aikana on saanut käväistä pariin otteeseen vihreämmällä syömässä kymmenisen minuuttia kerralla -ja tämä ilmeisesti oli liikaa. Eilen yhtäkkiä Lola oli vaisu ja väsynyt, jalatkin tuntuvat olevan taas kipeät kun ei oikein tahdo liikkua, kuumetta oli 39,7. Quadrisol-kuuri on uudestaan edessä, mutta se ei tunnu hyvältä vaihtoehdolta pidemmän päälle jos kuume toistuu ja toistuu.. tästälähin en uskaltane antaa edes maistiaisia tuoretta. Mitähän luonnonmukaisia apuja voisi olla? Energiahoitajia olen kuulutellut, toivottavasti sieltä jotakin apua löytyy. Entäpä yrtit, homeopatia, mitä tahansa jotta ponin olo kohenisi ja keho saataisi taas paremmin tasapainoon? Mieluusti kuulisin myös muiden kaviokuumeisten tarinoita. -Homeopaattinen hoito Aconitum 30C HETI ensi oireiden alettua.1 annos 30min välein yhteensä 6 kertaa. Belladonna 1M vahvuus.Kun valtimot sykkii,pulssi on hyppivä hevosella on kuumetta ja se hikoilee. 1 annos 30min välein yhteensä 6 kertaa.Aconitumia ja belladonnaa saa antaa yhdessä samalla annostuksella...elikkäs nämä kaksi vaikuttaisi nyt tämän hetken hyviltä ohjeilta sinun ponille.
sitten muita Nux vomica 1M Yleinen verentungos elimistössä.1 annos 2h välein yhteensä 4krt
Calcarea fluorica 30C Krooniset ongelmat.jolloin tauti on levinnyt jo kudoksiin,,eli jos ponille nyt alkaa tulla niitä jatkuasti tämä on hyvä. 1 annos kerran viikossa 4 vkon ajan. Aromaterapiasta apua löydät. Sitruuna ja geranium voit tehdä näistä öljy sekoituksen ja hieroa kavioihin ja jalkoihin.siihen voi laittaa myös laventelia sekaan.. Yrteistä nokkonen on hyvä lisä,Rohtoraunioyrtti ja ruoholaukka Krooniseen ongelmaan suositellaan hevoselle c vitamiinilisä.. | |
| | | kitiska Sekoboltsi
Viestien lukumäärä : 18701 Join date : 08.02.2009 Ikä : 53 Paikkakunta : helsinki
| Aihe: Vs: VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA Helmikuu 13th 2009, 23:56 | |
| KENNELYSKÄ Meikän molemmat koirat saivat tuliaisina hoitolasta kennelyskän.Ensin käytin koirat lääkärissä jotta diagnoosi varmistui(tällöin oireet oli vain toisella koiralla)aloitin ensin antb.hoidon kun yskä oli nellillä niin paha.Syötin kuuria 4vrk ja kun se ei näyttänyt kuitenkaan auttavan eli varmaankin oli virusperäinen yskä(kun toinen on bakteeriperäinen)ja myös sakemanni alkoi yskimään.Otin avuksi homeopatian Annoin molemmille 1 päivänä 2 raetta 30C potenssin Aconitumia.Nellillä tuli lisä oireena kakominen joten sille annoin illalla vielä Ipecacuanhaa.Huomasin jo seuraavana päivänä että tai oikeastaan huomasin jo yöllä ettei nelli räkinyt enään niin paljon joten seuraavana päivänä annoin taas aconitumia ja yskä hävisi sitten sille tielle:) | |
| | | kitiska Sekoboltsi
Viestien lukumäärä : 18701 Join date : 08.02.2009 Ikä : 53 Paikkakunta : helsinki
| Aihe: TURKKI HAALISTUU Helmikuu 14th 2009, 21:44 | |
| Mikä avuksi? Mun 1 vee 11 kk vanha urokseni kastroitiin joku 9 kk sitten hormonaalisten vaivojen vuoksi. Pitkän aikaa sillä pysyi turkki hyvänä. Nyt oon joku puolisen vuotta antanu Defun luomunappulaa, koska koirani kyllästyi barffiin ja nyrpistää edelleenkin nenäänsä eläinkaupan raakalihoille. Tykkää vain vähärasvaisista lihoista (kaupan jauheliha). Nyt sille on alkanu ilmestyyn muutaman kuukauden aikana enenemässä määrin vitivalkoista karvaa mustan karvan sekaan ja musta karva on alkanu haalistuun. Mietinpä, että onko alkanu nyt tunkeen pohjavillaa esille. Soitin asiasta eläinlääkäriasemalle, mut ne ei osannu sanoa mistä se voisi johtua muuta kuin että kastroidun koiran turkki voi kyllä huonontua. Osaisko kukaan sanoa täällä voisko myös ruoka vaikuttaa asiaan? Nyt oon kokeeksi vaihtamassa ruokamerkkiä Eaglen holistic select muonaan, jossa on kalaa yms. paljon. Voisko tohon turkkiin löytyä jotain luonnonmukaista ruokinnallista apua? Jotkut kuulemma antanu koirilleen minkin rehua, mutta en tiedä ovatko antaneet kastroiduille. --merilevä on hyvää,helokkiöljy kapselit varsinkin efamol,sit kannattaa antaa näitä omega öljyjä ym.. noihin turkki ja iho ongelmiin on nykyaikana hirveästi kaikenlaisia tuotteita sieltä kannattaa hakea se mitä tuntuu omalle rahapussille sopiva:) monethan ottavat sellaisen alku kuurin esim. megaderm tai viacutan on sellaisia todella hyviä ja tehokkaita kuuria vaikka aluksi mut ovat sit vähän hintavempia ku osa muista tuotteista... --Nutrolin öljyssä on hyvä hinta-laatusuhde. Terrierin turkki kukoistaa ja on kuitenkin pysynyt karkeana. myös värit ovat syventyneet. --Mä olen nyt alkanu antamaan tuota Nutrolin öljyä. Samalla oon tässä vaihtamassa muonamerkkiä Eaglen holistic select muonaan, jonka pitäis sisältää anjovista yms. kalaa. Nyt pitää vaan seurailla . | |
| | | kitiska Sekoboltsi
Viestien lukumäärä : 18701 Join date : 08.02.2009 Ikä : 53 Paikkakunta : helsinki
| Aihe: Vs: VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA Helmikuu 15th 2009, 00:24 | |
| Kuulin tällaista tietoa eläinkaupan myyjältä, että heille oli koulutuksessa kerrottu, että valkosipuli hajoittaisi punasoluja siinä missä tavallinenkin sipuli. Ite hiukan hämmästelin tietoa. Myöskin myyjä sanoi, että välillä taas tulee koulutuksissa toistakin tietoa, että valkosipuli ei olisikaan siinä mielessä haitallista. Mikähän nyt oikeen pitää paikkaansa ? Onko kukaan muu kuullut, että valkosipuli olisi haitallista koirille? Siinä mielessä se tietysti on varmasti haitallista, jos sitä antaa liikaa, mut ite oon antanu 2 kynttä päivässä tuolle noin 16 kg painavalle hauvalleni. Tuskin se ainakaan on liikaa . --Kaikkihan nykyään on "vaarallista"kohta ei uskalla syödä eikä antaa koiralle mitään kannattaa pitää oma tervejärki kasassa eikä kuunnella kaikkea:) Ja kohtuus kaikessa sipulikin on ok jos sitä et kilo tolkulla työnnä koiralle. sipuliakin saa antaa paljon että se saisi tuollaisen reaktion aikaiseksi. ja valkosipulista en ole ikinä kuullut että edes tekisi tuota reaktiota,tietty jos sitäkin annetaan monta sipulia päivässä niin kyllähän se jo elimistöön vaikuttaa jollainlailla ---Valkosipulin haittapuoli tuntuu olevan se sen iki-ihana haju. Kerran annoin perhoskoiralleni jo edesmenneelle melkein kokonaisen kynnen leivän päällä. Se kun tykkäs syödä ihan sitä mitä minäkin. Se oli parikiloselle koiralle iso annos. Koiran henki haiskahti muutaman päivän todellakin valkosipulille. Muuta haittaa en muista tulleen. Noikin yrttien ynnä muitten vaikutukset riippuu kyllä hyvinkin yksilöstäkin. Mäkin oon eri lähteistä saanu eri tietoa. Mitenkäs paljon tota valkosipulia kannattas antaa Hopelle tulehduksen estoon? Se vissiin pitää kätkee johonkin niinkun joku lääke. jotta sen sais menemään alas. Ois ainakin bakteeria tappava aine. --mie olen antanu kun olen antanu 1 kynnen päivässä ja koirat painaa yli 30kg.mut jos antaa loishäädön sit tarttee antaa enemmän ja se annetaan vain kuurina en ny muista pitikö se peräti triplata annos pariksi viikoksi ja sit taas normaaliin annokseen ja nykyäänhän on noita koirille tehtyjä valkosipuli tapuja ja jauheita niissä on annos joten ei tule sit vahingossakaan yliannosta | |
| | | Sponsored content
| Aihe: Vs: VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA | |
| |
| | | | VANHALTA PALSTALTA POIMITTUJA JUTTUJA | |
|
Similar topics | |
|
| Oikeudet tällä foorumilla: | Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
| |
| |
| |